Musikprojekter

Chasing Pixies

“Chasing Pixies”: Kvartet under ledelse af Pia Boda

Pia (ss+ss+komp) med den japanske Makiko Hirabayashi (p), den svenske  Erik Olevik (b) og den danske Lisbeth Diers (dr+perc). Legekammerater med Pia´s kompositioner som afsæt. De udtrykker sig frit i en blanding af fast struktur med åbne improviserede landskaber med et ekko af fjerne himmelstrøg. Lyriske billeder bliver skabt på indersiden af dit øje. ”Chasing Pixies” betyder at jagte nisser og alfer. For vikingerne var alt i naturen levende. Dværgene boede i sten og bakker og i luften svævede de usynlige nisser og alfer. For Pia symboliserer ”Chasing Pixies” en søgen efter forestillinger, som kan skabe og udvikle hendes eget personlige lydunivers. gruppebeskæring2_2

Pia Boda & Marie Wärme Duo.

I foråret 2013 inviterede Donne in Musica, Italien, Pia til at komponere et nyt værk og efterfølgende tage til Italien og spille en række koncerter. Resultatet blev ”Impressions from the North” i 3 dele, skrevet for accordion og sopransaxofon. Repertoiret til turneen var skrevet af nordiske kvindelige komponister med undtagelse af den danske sang ”Jeg gik mig ud en sommerdag”. Det blev et meget succesfyldt besøg, hvor de som nordiske ambassadører også skulle fortælle om lokal tradition og kultur. Denne invitation er blevet starten på et nyt og frugtbart samarbejde mellem Pia Boda og Marie Wärme. Duoen spiller til mange slags begivenheder. Alt fra koncerter, til kulturarrangementer, receptioner, ferniseringer eller baggrundsmusik til selskabelige sammenkomster. Ring og høre nærmere, hvis i har brug for et musikalsk indslag.

Pia Boda & Ole Werner Munck. Music and painting in dialoque

IMG_6096 (1)

“Postkort fra verdens ende”.

De to kunstnere ønsker at skabe et oplevelsesrum, hvor musik og billedkunst går i forening igennem en fælles proces. De ønsker at skabe et forløb over temaet “Postkort fra verdens ende” – over til improvisation, hvor det styrbare, deres hensigter og rutiner langsomt kan kæntre. Musikken kan være styrende for billedkunstnerens hånd og bevægelse, farvevalg, streg og tempo. Og musikerens instrument kan skifte tone, tempo efter farvens klang.

 

Ingen af kunstnerne har endnu været ved “Verdens ende”, men igennem denne dialog arbejder de imod at skabe, både musiske og maleriske billeder. Følg de to kunstnere og brug det som en stund til fordybelse.